Senaste inläggen

Trädfällning
Fälla träd utan motorsåg
by Helen/ on 03 Oct 2022

Fälla träd utan motorsåg

Det är möjligt att fälla träd utan motorsåg, till exempel kan man använda miljövänliga kemikalier som via en plugg i trädet långsamt tar död på det. Nackdelen med den metoden är att den är just väldigt långsam – det kan faktiskt ta många år. En trädfällning med motorsåg går däremot mycket snabbt och om trädfällning pris behöver du heller inte bekymra dig – eftersom det går fort blir kostnaden också relativt låg.

Stubbfräsning
Ta bort stubbar
by Helen/ on 18 Aug 2022

Ta bort stubbar

Många av oss har gamla stubbar i trädgården eller på andra oönskade ställen och de är ofta i vägen och kan även vara svåra att bli av med. Att ta bort stubbar är både tidskrävande och tungt då stubbarna oftast har ett mycket omfattande rotsystem som inte är enkelt att få bort utan tillräcklig kunskap. Vi är yrkesmän med många års yrkeserfarenhet och utför professionell stubbfräsning till både privatpersoner och företag.

Trädfällning
Trädfällning pris 2022
by Helen/ on 21 Jul 2022

Trädfällning pris 2022

Att fälla träd på egen tomt eller i tätbebyggt område är inte helt enkelt och det är ett antal aspekter man bör ta i beaktning. Vi är specialister inom området och har lång erfarenhet som trädfällare i Stockholm. Vår gedigna kunskap gör att du kan känna dig säker på att arbetet blir utfört på ett professionellt sätt utan risker. Tveka inte på att kontakta oss för att få veta mer om vad vi kan göra för just dig och för att få ta del av vår prislista med trädfällning pris 2022.

Beskära Träd
Beskära träd
by Helen/ on 06 Jun 2022

Beskära träd

Våren är här, och sommaren står för dörren. Det är dags att beskära träd och göra fint i trädgården. Varför beskär man träden? Det finns flera anledningar till det. Det kan vara för att ta bort döda grenar eller att man vill förbättra trädets form. Det kan också vara att man vill få in mer ljus och luft till trädets krona eller till marken under trädet. När man beskär eller ska ta ner träd är det också viktigt att tänka på säkerheten.

Trädfällning
Fälla träd: trädfällning kan vara farligt
by Helen/ on 27 Feb 2022

Fälla träd: trädfällning kan vara farligt

Många väljer att fälla träd själva. Men det kan bli onödigt dyrt. Tjocka grenar kan landa på tak, bilar och andra värdefulla ting om man inte vet vad man håller på med. Vi trädfällare i Stockholm vet att detta tyvärr inte är något ovanligt. Stockholm består av många tätbebyggda områden, och brist på utrymme är något av det vanligaste som leder till olyckor. Att materiella ting kommer till skada är dessutom inte det värsta som kan hända.

Trädbeskärning
Kan jag beskära träd på vintern?
by Helen/ on 17 Jan 2022

Kan jag beskära träd på vintern?

För att beskära träd på vintern måste du först ta reda på vilka träd som lämpar sig för beskärning utanför växtperioden. Det finns vissa arter som inte tål att beskäras under vintern och dit hör vissa stenfrukter som till exempel körsbär samt en del arter som inte är så härdiga, bland annat magnolia. Vilka är då fördelarna med trädbeskärning under vintern? Det finns färre svampsporer under vintern vilket gör att risken för svampangrepp minskar där man beskär.

Trädbeskärning
Beskära äppelträd - så här ska du göra
by Helen/ on 11 Nov 2021

Beskära äppelträd - så här ska du göra

Har du ett vackert och ståtligt äppelträd i din trädgård. Då kan du behöva läsa på om trädbeskärning. Att beskära äppelträd är en förutsättning för att det ska hålla sig vackert och ge många goda äpplen. Först och främst behöver du en bra sekatör som ger raka snitt. Annars riskerar du att skada trädet och det är det sista du vill. Börja lägg snitt vid de grenar som sticker ut.

Trädfällning
Träfällare ett säkrare alternativ
by Helen/ on 09 Sep 2021

Träfällare ett säkrare alternativ

Det finns många anledningar till att du behöver fälla träd i din trädgård, kanske för att trädet har börjat bli gammalt eller har blivit för stort. När det kommer till trädfällning är det mycket du måste tänka på. Säkerheten är det som är viktigast vad gäller trädfällning. Trädet måste fällas på ett korrekt sätt för att undvika personskador, men även skador på byggnader och ledningar. Är du osäker ska du vända dig till en professionell trädfällare istället.

Trädbeskärning
Att anlita en arborist i Stockholm
by Helen/ on 06 Sep 2021

Att anlita en arborist i Stockholm

En arborist är en utbildad yrkesutövare inom plantering, trädunderhåll och trädvård. De är även ofta kunniga när det gäller trädens behov och är dessutom utrustade för att utföra behandlingen som trädet kräver. Skall du anställa en arborist i Stockholm eller en trädfällare Stockholm är det alltid bäst om du redan vet vilken specifik tjänst du behöver och vilka krav du kan ställa på arboristen. Rätt sorts trädvård är en investering och kan leda till att du sparar stora summor pengar.

Trädgårdsanläggning
Få hjälp med trädgårdsanläggning
by Helen/ on 07 Aug 2021

Få hjälp med trädgårdsanläggning

Vill du ha hjälp med att göra om trädgården finns det flera företag som du kan vända dig till. Trädgårdsanläggning är något som vi dina Trädfällare Stockholm kan fixa och något vi har gjort under många år. Vi är inte enbart experter på att vara trädfällare, men vi kan även hjälpa till med den övriga trädgården. Det är ett omfattande arbete som du klart kan fixa själv. Men det är alltid bättre att vända dig till en expert - resultaten blir bättre!

Trädfällning
Det krävs professionell hjälp för att fälla träd
by Helen/ on 04 Aug 2021

Det krävs professionell hjälp för att fälla träd

Trädfällare eller arborist som det även kallas, är ett yrke som kräver både kunskap och skicklighet. Det gäller att kunna beskära och fälla träd på ett sätt som är säkert både för trädfällaren själv och för allmänheten, och för det så krävs det en utbildning. Alla arborister har inte utbildning, men de som är duktiga och de som du kan lita på tenderar att ha genomgått någon form av träning. Vissa börjar sin utbildning redan under gymnasietiden, då det finns gymnasieprogram som riktar in sig just på att lära sig trädfällandets konst.

Trädfällning
Ta hjälp vid trädfällning på småhustomt
by Helen/ on 15 Mar 2021

Ta hjälp vid trädfällning på småhustomt

Planerar du att fälla träd på en småhustomt inom tättbebyggt område? Som ägare av tomten har du rätt att fälla dina egna träd, men det finns ändå några saker som är bra att ha koll på vid trädfällning på den egna tomten. Om du ska fälla ett träd på en naturtomt på betryggande avstånd till närmaste hus eller granne kan du säkert klara av det på egen hand, men att för att fälla ett träd på en mindre villatomt i ett tättbebyggt område är det bättre att kontakta oss på Trädfällare Stockholm för råd och hjälp.

Trädfällning
Sektionsfällning när traditionell trädfällning inte är säkert
by Helen/ on 11 Jan 2021

Sektionsfällning när traditionell trädfällning inte är säkert

Ibland kan trädfällning även av enstaka träd bli för svårt för en ensam person. Trädet kan vara så stort, eller stå så illa, att om man fäller det normalt kommer det skada omkringliggande byggnader, ledningar eller staket. Bara själva vikten av trädet i sig själv, när det faller, kan frigöra så stora krafter att det kan skada omgivningen på olika sätt. En professionell trädfällare är tränad i att göra dessa bedömningar.

Trädbeskärning
Är det nödvändigt med trädbeskärning?
by Helen/ on 30 Sep 2020

Är det nödvändigt med trädbeskärning?

För att träd och buskar ska må bra, inte få sjukdomar och vara luftigare så behövs trädbeskärning. Det är viktigt att ta bort grenar som är skadade eller som har dött för annars är det lätt för sjukdomar att få fäste. Vid beskärning stimuleras också tillväxt av nya och friska grenar. Har du fruktträd kommer det leda till att du får mer att plocka eftersom yngre grenar orkar ge mer frukt än gamla grenar.

Trädbeskärning
Därför bör du anlita en arborist vid trädbeskärning
by Helen/ on 24 Sep 2020

Därför bör du anlita en arborist vid trädbeskärning

En arborists dag är aldrig tråkig, väder och årstider skiftar, samtidigt som buskar och olika sorters träd kontinuerligt växer och blommar, dock inte alltid på bästa sätt. Träd är levande och risken vid okunskap när träd beskärs kan resultera i att de vissnar inifrån och inte tar igen sig. Trädbeskärning för en grönskande och växande träd Träd växer efter väderlek, placering och ekologi. Busk- och trädbeskärning med såg kan stressa, då området ska läkas efteråt, men ett resultat är mer frukt.

Stubbfräsning
Använd stubbfräsning efter avverkningen för ett snabbt resultat
by Helen/ on 24 Aug 2020

Använd stubbfräsning efter avverkningen för ett snabbt resultat

I vårt utbud finns stubbfräsning, en metod där vi fräser ner stubben till träspån och lämnar ett hål som är obetydligt större än stubben. Sedan det bara att ta bort spånet och fylla hålet med jord för att kunna anlägga en rabatt eller lägga stenplattor över. Professionell borttagning av stubbar lönar sig En av de stora fördelarna med att använda sig av stubbfräsning är att det inte lämnar några skador på din gräsmatta som en grävmaskin oftast gör.

Trädbeskärning
Beskärning av äppelträd
by Helen/ on 09 Mar 2020

Beskärning av äppelträd

Vi erbjuder trädbeskärning äppelträd och ett nyplanterat sådant bör beskäras till en början för att trädet ska få en fin och stadig krona som orkar bära mycket frukt. För att få finaste äppelträden bör de beskäras under månaderna mars-maj. En ren sekatör är det som behövs användas och vi på Trädbeskärning Stockholm har alla verktyg som kan tänkas behövas vid beskärning. Äldre äppelträd Äldre träd behöver endast en så kallad underhållsbeskärning vilket innebär att sjuka och döda grenar klipps bort så att trädet får den näring det behöver.

Trädbeskärning
Ta tillvara på syrenens ätbara blommor
by Helen/ on 06 Mar 2020

Ta tillvara på syrenens ätbara blommor

Försommaren är en härlig tid när trädgårdar runt om i landet smyckas av färgsprakande och väldoftande blommor från syren. Utöver att vara en vacker buske som luktar gott kan blommorna ifrån den även ätas. Det går att göra allt ifrån saft och marmelad till syrensocker och bakverk. Varför inte kandera en del av syrenblommorna? Blommorna smakar så som de luktar. För att få en tätare och friskare syrenhäck är det bäst att beskära den regelbundet i trädgården.

Trädfällning
Trädfällning på tomten
by Helen/ on 29 Feb 2020

Trädfällning på tomten

Om du tror att det bara är att ta fram motorsågen och fälla trädet som står på tomten är det dags att tänka om. Det är svårare att fälla träd i stadsmiljö än i skogen eftersom det är fler riskfaktorer att ta hänsyn till. Som villaägare behöver du inte ett en utbildning för att fälla träd på tomten men för oss inom branschen är det ett krav. Självklart har alla våra medarbetare giltiga motorsågskörkort.

Trädfällning
God fortsättning
by Helen/ on 08 Jan 2020

God fortsättning

Vi på Trädfällare Stockholm har haft ett bra 2019 med många arbeten. Våra erfarna arborister har hjälpt både fastighetsägare och privatpersoner med att fälla träd både i Stockholm- och i Huddinge. Vi på Trädfällare Stockholm önskar alla våra kunder och samarbetspartners en god fortsättning. Vi ser fram emot det nya året och redan nu är vi i full gång med att planera för de kommande månaderna. I slutet av 2019 fick vi in en del förfrågningar och därför skriver vi nu offerter till dessa potentiella kunder.